iltasyazilim
FD Üye
Parmak Yedirtten Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı dolusu tereyağı ılık olacak
*Yarım çay bardağı su ılık
*1 su bardağı sıvı yağ
*İç harcı tamamen size kalmış nasıl isterseniz evinizde ne varsa)
Üzeri içinde;
*1 yumurta sarısı
*Çörek otu
Parmak Yedirtten Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim ,kesinlikle pişman olmayacaksınız ,garanti veriyorum harika bi börek çıtır çıtır 5 adet yufkaya yetiyor, bu verdiğim sos şekillerini de ayrı ayrı resimledim, bakabilirsiniz öncelikle neli yapacağınız size kalmış harç tarifi vermiyorum o yüzden Tereyağını ılıtıp içine sıvı yağımızı, suyumuzu ekleyelim sonrasında nişastamızı da ekleyip karıştıralım sürekli karıştırmak istiyor çünkü nişasta dibe oturuyor bu çok önemli unutmayın sosumuzu hep karıştıralım Sonra tezgaha yufkamızı serelim sosumuzdan sürelim ikiye katlayalım ay şeklinde o kısma da sosumuzdan gezdiriyoruz, sonra hazırladığınız harçtan uzun kısma koyup sarıyoruz ve dilimliyoruz ,göz zevkinize göre Bütün yufkalar aynı işlemden geçecek sonra kalan sosumuza bi yumurta sarısı ekleyip üstüne sürüyoruz ve çörek otu serpip 185 derece de üstü kızarana kadar pişiyoruz afiyet olsun Dün yaptım yarım saat olmadan bitti o kadar iddalı))),
*6 adet yufka
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı dolusu tereyağı ılık olacak
*Yarım çay bardağı su ılık
*1 su bardağı sıvı yağ
*İç harcı tamamen size kalmış nasıl isterseniz evinizde ne varsa)
Üzeri içinde;
*1 yumurta sarısı
*Çörek otu
Parmak Yedirtten Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim ,kesinlikle pişman olmayacaksınız ,garanti veriyorum harika bi börek çıtır çıtır 5 adet yufkaya yetiyor, bu verdiğim sos şekillerini de ayrı ayrı resimledim, bakabilirsiniz öncelikle neli yapacağınız size kalmış harç tarifi vermiyorum o yüzden Tereyağını ılıtıp içine sıvı yağımızı, suyumuzu ekleyelim sonrasında nişastamızı da ekleyip karıştıralım sürekli karıştırmak istiyor çünkü nişasta dibe oturuyor bu çok önemli unutmayın sosumuzu hep karıştıralım Sonra tezgaha yufkamızı serelim sosumuzdan sürelim ikiye katlayalım ay şeklinde o kısma da sosumuzdan gezdiriyoruz, sonra hazırladığınız harçtan uzun kısma koyup sarıyoruz ve dilimliyoruz ,göz zevkinize göre Bütün yufkalar aynı işlemden geçecek sonra kalan sosumuza bi yumurta sarısı ekleyip üstüne sürüyoruz ve çörek otu serpip 185 derece de üstü kızarana kadar pişiyoruz afiyet olsun Dün yaptım yarım saat olmadan bitti o kadar iddalı))),
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.