Parmak Yedirten Kahvaltılık Sos Tanımı İçin Materyaller
- 3 kilo salçalık domates
- 2,5 kilo kapya biber
- Yarım kilo patlıcan
- 4 orta uzunluk soğan
- 8 diş sarımsak
- 4 adet kabuğu soyulmuş havuç
- 2,5 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
- 1 çay bardağı sıvı yağ/yada zeytinyağı (ben zeytinyağı kullandım )
Parmak Yedirten Kahvaltılık Sos Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Domatesleri soyalım ikiye bölüp robattan geçirelim.
- Kenara alalım.
- Biberleri ve patlıcanları közleyip soyalım doğrayıp kenara alalım.
- Havuçların kabukları soyup halka doğrayıp haşlayalım.
- Akabinde robattam geçirelim.
- Sarımsakları soyup ikiye bölelim.
- Tencereye soğanları ay halinde doğrayıp atalım.
- Üstüne yağını ek edip soğanları iki dakika kadar öldürmeden kavuralım.
- Akabinde domatesleri ekleyip domatesler su çekene kadar kaynatalım. Suyunu çekince blender dan geçirip tuz hariç başka gereçleri ekleyelim.
- Karıştırıp 5 dakika da o formda kaynatalım.
- Daha sonra tekrar sosu blender dan geçirelim ve tuzunu ek edip 10 dakika kapak kapalı kaynatalım.
- Akabinde tuzunu denetim edelim ve ocaktan alıp kaynarken süratli bir halde kavanozlara doldurup kapak sıkıca kapatalım ve aykırı çevirelim.
- Hepsini doldurduktan sonra bir beze sarıp sabaha kadar o halde bekletelim sosumuz hazır ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.