Parmak Yedirten Kabak Mücver Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 adet büyük kabak
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- Yarım su bardağı un
- Bir tutam maydanoz ve dereotu
- Tuz, karabiber, pul biber, az kimyon
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Parmak Yedirten Kabak Mücver Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak mücver materyallerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim.
- Birebir halde havuç, patates ve soğanı rendeleyelim sonra üzerlerine az tuz ek edip karıştıralım.
- Elimizle zerzevatları sıkarak suyunu çıkaralım.
- Maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayalım ve üzerine ek edelim.
- Kalan materyallerinde harcımıza ekleyerek mücveri hazırlayalım.
- Tavaya az ölçüde sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim.
- Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
- Mücverleri ister sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.