
Parmak Yediren Lezzet Tavuk Tantuni Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo tavuk göğüs eti
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Küp doğranmış domates
- Sumaklı soğan
- Maydanoz
Parmak Yediren Lezzet Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
- Tavuk göğsü çok ufak formda doğranır.Tavaya alınır.
- Üzerine su ve tuz eklenerek kapağı kapalı halde haşlanır.
- Haşlanan tavuk etleri tavanın kenarına alınır.
- Tavanın ortasına sıvı yağ ve baharatlar eklenir.
- Kızan yağa her porsiyon için bir ölçü tavuk alınır ve bir iki çeşit çevrilir.
- Üzerine ekmek bastırılır ve tavuk ekmeğe alınır.
- Üzerine küp dilimlenmiş domates, sumakla ovulmuş soğan ve en son maydanoz ek edilerek servis edilir. Afiyet şifa olsun inşallah ????
.