Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Parmak Tatlısı

Parmak Tatlısı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
parmak-tatlisi.jpg

Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2 kaşık irmik
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Aldığı kadar un
İçi için;
  • Yarım bardak ceviz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Dışı için;
  • Yarım su bardağı irmik
Şerbeti için;
  • 2,5 bardak su
  • 2,5 bardak şeker

Parmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Oda sıcaklığındaki margarinin üzerine tüm malzemeleri ekleyelim. Kontrollü bir şekilde eklediğimiz unla yumuşak şekil verilebilen kıvamda bir hamur elde edelim.
  2. Ceviz büyüklüğünde kopardığımız hamurları parmağımızla oyup içine bir çay kaşığı cevizden koyup açık kısmını kapatıp elimizin arasında uzatalım.
  3. İçine alternatif olarak fındık badem elinizde olan başka kuruyemişlerde kullanabilirsiniz. Dilerseniz içi boşta yapabilirsiniz.
  4. Hepsini yapıp irmiğe bulayıp yağlı kağıt serili tepside üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
  5. Sonra şerbeti pişirip 5 dk kaynayınca limon damlatıp 2 dk daha kaynatıp kapatalım. Tatlı soğuk şerbet sıcak olsun.
  6. Tatlılar soğuduktan sonra borcam gibi bir kaba alıp, şerbeti dökelim. 20 dk sonra altını üste getirelim. 1 gece şerbet içinde dinlenirse daha güzel olacaktır. Afiyet olsun.
Parmak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt