elektronikci
FD Üye

Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 kaşık irmik
- 2 kaşık sıvı yağ
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Aldığı kadar un
- Yarım bardak ceviz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı irmik
- 2,5 bardak su
- 2,5 bardak şeker
Parmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki margarinin üzerine tüm malzemeleri ekleyelim. Kontrollü bir şekilde eklediğimiz unla yumuşak şekil verilebilen kıvamda bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde kopardığımız hamurları parmağımızla oyup içine bir çay kaşığı cevizden koyup açık kısmını kapatıp elimizin arasında uzatalım.
- İçine alternatif olarak fındık badem elinizde olan başka kuruyemişlerde kullanabilirsiniz. Dilerseniz içi boşta yapabilirsiniz.
- Hepsini yapıp irmiğe bulayıp yağlı kağıt serili tepside üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
- Sonra şerbeti pişirip 5 dk kaynayınca limon damlatıp 2 dk daha kaynatıp kapatalım. Tatlı soğuk şerbet sıcak olsun.
- Tatlılar soğuduktan sonra borcam gibi bir kaba alıp, şerbeti dökelim. 20 dk sonra altını üste getirelim. 1 gece şerbet içinde dinlenirse daha güzel olacaktır. Afiyet olsun.