Parmak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 2 yumurta
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 4 su bardağı+2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- İrmik
Parmak Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Hamuru için un hariç bütün materyalleri bir kapta yoğurun.
- Unu azar azar, denetimli bir biçimde ek edin.
- Tezgaha irmiği dökün.
- Yaptığınız hamurdan bir modül koparıp rulo halinde uzatın.
- İrmiği üstünde yuvarlayın ve her yerine irmik kaplanmasını sağlayın. Daha sonra verevli formda kesin.
- Fırın tepsisine dizin.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif renk alana kadar pişirin.
- Şerbeti ocağa alın, şeker eriyene kadar hafif ılık formda hazırlayın.Şerbet kaynamasın.
- Daha sonra şerbeti soğumaya bırakın.
- Pişen, sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti tatlı fırından çıkar çıkmaz dökün.
- Bir iki saat şerbetini çekmesini bekleyip tatlıyı dinlendirdikten sonra üzerine hindistan cevizi yahut antep fıstığı döküp servis edin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.