Resimli parmak tatlısı tarifi
parmak tatlısı nasıl yapılır
imagesparmaktatlisitarifiresimli5ad4643a27384
Malzemeler:
* 125 gr margarin,
* Yarım kilo un,
* 1 su bardağı pudra şekeri,
* 1 su bardağı irmik,
* 2 tane yumurta,
* 1 tane limon kabuğu rendesi,
* 1 paket kabartma tozu,
Şerbeti icin:
* 3 su bardağı şeker,
* 3 su bardağı su,
* ceyrek limon,
Malzemeler:
1 Yumurtanın sarısı dışındaki butun malzemden kulak memesi kıvamında hamur yapın Hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar koparın ve parmak şeklinde yapın ve yağlanmış tepsiye sıralayınUzerine ayırdığınız yumurta sarısını surup catal yardımı ile cizgiler oluşturun175 derecede Tatlınız kızarıncaya kadar pişirin Fırından cıkan tatlınızın ilk sıcaklığı cıkınca ılık şerbeti gezdire gezdire dokun ve uzerini başka bir tepsiyle kapayın
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun!
parmak tatlısı nasıl yapılır
imagesparmaktatlisitarifiresimli5ad4643a27384
Malzemeler:
* 125 gr margarin,
* Yarım kilo un,
* 1 su bardağı pudra şekeri,
* 1 su bardağı irmik,
* 2 tane yumurta,
* 1 tane limon kabuğu rendesi,
* 1 paket kabartma tozu,
Şerbeti icin:
* 3 su bardağı şeker,
* 3 su bardağı su,
* ceyrek limon,
Malzemeler:
1 Yumurtanın sarısı dışındaki butun malzemden kulak memesi kıvamında hamur yapın Hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar koparın ve parmak şeklinde yapın ve yağlanmış tepsiye sıralayınUzerine ayırdığınız yumurta sarısını surup catal yardımı ile cizgiler oluşturun175 derecede Tatlınız kızarıncaya kadar pişirin Fırından cıkan tatlınızın ilk sıcaklığı cıkınca ılık şerbeti gezdire gezdire dokun ve uzerini başka bir tepsiyle kapayın
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun!