iltasyazilim
FD Üye
Parmak Kebabı (Ekonomik Kebap) Tarifi İçin Malzemeler Kızartmak için;
*3 adet patates
*4 5 adet kemer patlıcan
*2 adet kırmızı biber
*4 adet yeşil biber
*Bol sıvı yağ
Sosu için;
*300 gr kıyma
*1 adet soğan
*2 diş sarımsak
*2 adet yeşil biber
*2 adet domates
*1 tatlı kaşığı salça
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Üzeri için sos;
*1 su bardağı sıcak su
*1 tatlı kaşığı salça
*Tuz
Parmak Kebabı (Ekonomik Kebap) Tarifi Yapılışı Herkese merhaba
Hem çok lezzetli, hem ekonomik
Hem de pratik bir lezzetle karşınızdayım
Önce patlıcanlarımızı alacalı soyup parmak şeklinde doğrayalım
Patates ve biberleri de parmak şeklinde doğrayalım Tencereye sıvı yağın alıp kızdıralım sebzeleri sırasıyla kızartıp kağıt havlu serili tabağa alalım
Soğanı ,sarımsağı ve biberi yemeklik doğrayalım
Tavaya alalım, az yağ ekleyip biraz kavuralım
Kıymayı ekleyelim, kavuralım
Salçayı ve baharatları ekleyip karıştıralım, üzerine küçük doğradığmız domatesleri ekleyelim Yuvarlak veya kare borcama kızartılan sebzeleri daire şeklinde sırasıyla dizelim Ben yuvarlak küçük borcam kullandım Miktara göre tepsi değişimi yapılabilir
Patates, kırmızı biber, patlıcan, yeşil biber olacak ortası boş kalan kısıma yaptığımız harcı dökelim En son salçayı suda eritelim, tuz atıp karıştıralım
Yemeğimizin üzerine gezdirelim önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim Yanında yoğurt muhteşem oluyor
Şimdiden Afiyet Olsun
*3 adet patates
*4 5 adet kemer patlıcan
*2 adet kırmızı biber
*4 adet yeşil biber
*Bol sıvı yağ
Sosu için;
*300 gr kıyma
*1 adet soğan
*2 diş sarımsak
*2 adet yeşil biber
*2 adet domates
*1 tatlı kaşığı salça
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Üzeri için sos;
*1 su bardağı sıcak su
*1 tatlı kaşığı salça
*Tuz
Parmak Kebabı (Ekonomik Kebap) Tarifi Yapılışı Herkese merhaba
Hem çok lezzetli, hem ekonomik
Hem de pratik bir lezzetle karşınızdayım
Önce patlıcanlarımızı alacalı soyup parmak şeklinde doğrayalım
Patates ve biberleri de parmak şeklinde doğrayalım Tencereye sıvı yağın alıp kızdıralım sebzeleri sırasıyla kızartıp kağıt havlu serili tabağa alalım
Soğanı ,sarımsağı ve biberi yemeklik doğrayalım
Tavaya alalım, az yağ ekleyip biraz kavuralım
Kıymayı ekleyelim, kavuralım
Salçayı ve baharatları ekleyip karıştıralım, üzerine küçük doğradığmız domatesleri ekleyelim Yuvarlak veya kare borcama kızartılan sebzeleri daire şeklinde sırasıyla dizelim Ben yuvarlak küçük borcam kullandım Miktara göre tepsi değişimi yapılabilir
Patates, kırmızı biber, patlıcan, yeşil biber olacak ortası boş kalan kısıma yaptığımız harcı dökelim En son salçayı suda eritelim, tuz atıp karıştıralım
Yemeğimizin üzerine gezdirelim önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim Yanında yoğurt muhteşem oluyor
Şimdiden Afiyet Olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.