Parmak Kabak Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 adet orta boy kızartmalık kabak
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- Tuz ve sevilen baharatlar
- Bol sıvı yağ (Ayçiçek veya zeytinyağı)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Pulbiber
- Kekik
- Nane
- Karabiber
- Az tuz
Parmak Kabak Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavamızı veya kızartma tenceremizi hazırlayalım.
- Yağı ekleyelim ve kısık ateşte bırakalım.
- Kabakları soyduktan sonra parmak uzunluğunda keselim.
- Yumurtaları tuz ve baharatları ekleyerek derin bir kasede çırpalım.
- Kestiğimiz kabakları önce yumurtaya sonra una sonra tekrar yumurtaya ve son olarak tekrar una bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
- Kabaklar bitene kadar bu işlemi uygulayalım.
- Sos olarak; 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez, pulbiber, kekik, nane, karabiber ve az tuz hepsini küçük bir sos kabına alıp karıştıralım ve kabakların yanında servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.