Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Parmak Kabak Kızartması

Parmak Kabak Kızartması
0
55

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
parmak-kabak-kizartmasi.jpg

Parmak Kabak Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet orta boy kızartmalık kabak
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Tuz ve sevilen baharatlar
Kızartmak için:
  • Bol sıvı yağ (Ayçiçek veya zeytinyağı)
Sos için
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Nane
  • Karabiber
  • Az tuz

Parmak Kabak Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tavamızı veya kızartma tenceremizi hazırlayalım.
  2. Yağı ekleyelim ve kısık ateşte bırakalım.
  3. Kabakları soyduktan sonra parmak uzunluğunda keselim.
  4. Yumurtaları tuz ve baharatları ekleyerek derin bir kasede çırpalım.
  5. Kestiğimiz kabakları önce yumurtaya sonra una sonra tekrar yumurtaya ve son olarak tekrar una bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
  6. Kabaklar bitene kadar bu işlemi uygulayalım.
  7. Sos olarak; 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez, pulbiber, kekik, nane, karabiber ve az tuz hepsini küçük bir sos kabına alıp karıştıralım ve kabakların yanında servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.
Parmak Kabak Kızartması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,801Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt