Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pargalı İbrahim ve Hatice sultan düğünü

Pargalı İbrahim ve Hatice sultan düğünü
0
127

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Pargalı İbrahim ve Hatice sultanın düğünleri
Hatice sultan ve pargalı ibrahim paşa düğünü
Pargalı ibrahimin hatice sultanla olan evliliği

22 Mayıs 1524 ’te Kanuni Sultan Süleyman, kız kardeşini Sadrazam İbrahim Paşa ’yla evlendirirken, 8 gün süren ihtişamlı bir karnaval düzenlemişti Festival sürerken 28 Mayıs ’ta Kanuni ’nin adını Selim koyduğu bir oğlu oldu Bu festival için Beygir Meydanı ’na çadırlar kurulurken, Sultan için de büyük bir taht konuldu

27 Haziran 1530 ’da ise Kanuni Sultan Süleyman ’ın dört oğlunun sünneti için üç hafta süren ihtişamlı festival yapıldı

Kanuni, damadı Sadrazam İbrahim Paşa ’ya sordu:
“Sence en güzel karnaval hangisiydi? Senin düğünün mü, yahut oğullarımın sünnet düğünü mü?
İbrahim Paşa yanıtladı: “Benimki değin güzel düğün ne şimdiye kadar oldu, ne de olacak Süleyman, “Nasıl? diye, bozularak sordu

İbrahim Paşa: “Hiçbir şenlikte sizinki gibi bir misafir yoktu, benim düğünümü varlığı ile onurlandıran Mekke ve Medine ’nin Padişahı çağımızın Hazreti Süleyman ’ıdır dedi

Bu pohpohlanmadan hoşnut kalan Kanuni dedi ancak, “Sana, beni bana anımsattığın için binlerce kez teşekkür ederim

Seçme Parça *

858,505Konular
982,773Mesajlar
33,068Kullanıcılar
deoxr64Son üye
Üst Alt