Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pargalı İbrahim Paşa Hatice Sultan Aşkı

Pargalı İbrahim Paşa Hatice Sultan Aşkı
0
106

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Pargalı İbrahim Paşa ile Hatice Sultan Aşkı

Hatice Sultan İbrahim Paşa Aşkı

Hatice Sultan ve İbrahim Paşanın izaç hayatları hakkında ayrıntılı bir bilgi yokturLakin Pargalı ibrahim paşanın hatice sultana yazdığı mektuplardan ve hitap şeklinden Hatice Sultan İbrahim Paşa Aşkını öyle ya da böyle anlayabiliyoruz

Canım, gözleri hoş sevdiğim,

Aşkımızın meyvesi olan oğlumuzun gözlerinden öperim Size de samimi olarak ve gönülden selamlarımı bildiririm Bu aşığınızın halini soracak olursanız çok şükür sıhhat ve selametteyim Gece ve gündüz her zaman hayır duanıza devam etmekteyim Şu sıralar İznike yaklaşmış bulunuyorum Ulu sultanımızın başarı haberlerini bekliyoruz İnşallah tüm işlerimiz hayırla sona erecektir Sizin afiyet haberinizi almak ise bizi farklı bir mutlu etmiştir Bu kulunuzu aklınızdan hiç çıkarmayınız Başka ne anlatmak gerekir bilemem Sözlerimi kabul ediniz

Aşığınız İbrahim

Pargalı'dan, Kanuni'nin kız kardeşi Hatice Sultan'a

Canım, sevdiğim,
Oğlumuzun iki gözünden öperim Inşallah iyicedir Size de en derin selamlarimi ve içtenlikle ve gönülden iyi dileklerimi bildiririm Sevgi ve istek içinde kalmış bu aşığın iyi soracak olursanız sağlık ve selametteyim Her Zaman hazırlanmış dualarinizla meşkul olduğumu bilesiniz Malumunuz olduğu üzere hala Halep'teyim Ulu sultanimiz doğru her taraftan galibiyet haberleri gelmeye devam ediyor Inşallah tüm işlerimiz hayırlarla tamamlanacaktır Siz de iyilik haberlerinizi bildirmeyi unutmayınız Oysa sanıyorum ama bu kulunuza birazcık küsmüşsünüz Sevdiceğim, Allah bilir ya sizi canımdan çok severim Şüphesiz ben günahkâr bir kulunuzum Size aleyhinde mutlaka bir hatam olmuştur Lakin üzülmenizi asla istemem Ancak bunca vakit geçti sizden hiçbir haber alamadım Size ne yaptım oysa bana küstünüz?*

858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt