teknolojiuzmani
FD Üye

Parfe Tarifi İçin Malzemeler
- ️ 2 paket kremşanti
- ️ 2 su bardağı su (kremşantiyi çırpmak için)
- ️ 1 paket petibör bisküvi
- ️ 1 su bardağı dondurulmuş çilek (ikiye bölünmüş)
- ️ 1 çay bardağı kavrulmuş iri çekilmiş fındık
- ️ 1 çay bardağı damla çikolata
- ️ 1 çay kaşığı vanilya özütü
- ️80 gram çikolata
- ️1 yemek kaşığı sıvı yağ
Parfe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kremşanti su ile çırpılır.
- Ardından kırılmış bisküvi ve diğer malzemeler eklenip karıştırılır.
- Kalıba buzdolabı poşeti serilir.
- Parfeyi içine koyup üzeri düzleştirilir.
- Kenarlarından sarkan poşeti üzerine kapatıp dondurucuda 2-3 saat bekletilir.
- Süre sonunda servis tabağına alınır.
- Benmari usulü eritilen çikolataya sıvı yağ eklenip, sıkma torbası yardımı ile süslenir. Afiyet olsun????.