
Paraya Kıydıran Lezzet Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 90 gram tereyağı
- 9 yemek kaşığı beyaz toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yumurta
- 1.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- 1 tutam tuz
- 9-10 yemek kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı
- 1 tablet doğranmış sütlü çikolata
- Yarım tablet doğranmış beyaz çikolata
Paraya Kıydıran Lezzet Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biraz masraflı ama çok lezzetli bir tarif ???????? Tereyağı, şekerler ve yumurta krema kıvamı alıncaya kadar çırpılır.
- Un, nişasta, karbonat, tuz ve antep fıstığı eklenip elle karıştırılır. Hamur ele yapışmayacak ancak yumuşak bir kıvamda olmalı. Unu buna göre ayarlayabilirsiniz.
- Çikolatalar eklenir ve elle karıştırılır.
- Hazırlanan hamur 10 dakika buzdolabında dinlendirilir.
- Aldığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp tepsiye bol aralıklı şekilde dizilir.
- 175 derece ısıtılmış fırında 14 15 dk kadar kontrollü pişirilir. Altları kızardıysa pişmiştir. Kurabiyeler pişince yayılıyor ve hafif yuvarlak bir şekil alıyor. Bu yüzden aralıklı dizmek çok önemli.
- Fırından alınan kurabiyeler 10 dk dinlenmeye bırakılır. Ardından bir bardakla üzerlerine basılarak yassı şekil verilir.
- Dinlenmeden bastırırsanız ya da kurabiyelere dokunursanız hemen dağılacaktır, dinlendirmek önemli.