
Papyon Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 paket maya (1 yemek kaşığı)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Papyon Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, şeker ve mayayı karıştırıp üzerini kapatarak mayanın 5 dk kadar etkinleşmesini bekleyelim.
- Akabinde sıvı yağ, ılık su, yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Birincinin 4 su bardağı unu ekleyip, hamuru yoğurmaya başlayalım. 5. Bardağı denetimli ekleyelim. Hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.
- Elimize hafif sıvı yağ alıp hamuru toparlayalım ve 40 dk mayalanmaya bırakalım.
- Müddet sonunda un serptiğimiz tezgaha hamurumuzu alalım ve bir-iki defa havasının çıkması için yoğuralım.
- Hamurumuzu bezelere bölelim ve fotoğraflarda da gösterdiğim üzere papyon biçimini vererek şekillendirelim. Ben bu ölçüde toplamda 17 beze elde ettim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak papyon poğaçaları dizelim ve 25 dk tepsi mayasına bırakalım.
- Müddet sonunda akını kullandığımız yumurtanın sarısına 1 çay kaşığı pudra şekeri ekleyip karıştırarak poğaçaların üzerine sürelim. (Pudra şekeri daha âlâ kızarmasını sağlıyor)
- Evvelce ısıttığımız 200 derece fırının alt-üst ayarında yaklaşık 15-20 dk pişirelim. ????.