Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Papyon Poğaça

Papyon Poğaça
0
68

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
papyon-pogaca.jpg

Papyon Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 paket maya (1 yemek kaşığı)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Papyon Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Süt, şeker ve mayayı karıştırıp üzerini kapatarak mayanın 5 dk kadar etkinleşmesini bekleyelim.
  2. Akabinde sıvı yağ, ılık su, yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  3. Birincinin 4 su bardağı unu ekleyip, hamuru yoğurmaya başlayalım. 5. Bardağı denetimli ekleyelim. Hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.
  4. Elimize hafif sıvı yağ alıp hamuru toparlayalım ve 40 dk mayalanmaya bırakalım.
  5. Müddet sonunda un serptiğimiz tezgaha hamurumuzu alalım ve bir-iki defa havasının çıkması için yoğuralım.
  6. Hamurumuzu bezelere bölelim ve fotoğraflarda da gösterdiğim üzere papyon biçimini vererek şekillendirelim. Ben bu ölçüde toplamda 17 beze elde ettim.
  7. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak papyon poğaçaları dizelim ve 25 dk tepsi mayasına bırakalım.
  8. Müddet sonunda akını kullandığımız yumurtanın sarısına 1 çay kaşığı pudra şekeri ekleyip karıştırarak poğaçaların üzerine sürelim. (Pudra şekeri daha âlâ kızarmasını sağlıyor)
  9. Evvelce ısıttığımız 200 derece fırının alt-üst ayarında yaklaşık 15-20 dk pişirelim. ????.
Papyon Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt