Papaz Yahnisi Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg dana kuşbaşı
- 250 gram arpacık soğan
- 2 büyük dış sarımsak
- 3 yemek kaşığı domates sos
- 2 yeşil biber
- Yarım kapya biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 bardak su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı şeker
Papaz Yahnisi Tanımı Yapılışı
- Evvel kuşbaşı doğranmış eti yıkayıp düdüklü tencereye aldım ve ocağa koydum. Et güzelce sulandıktan sonra 2 bardak sıcak su ekledim düdüklüyü kapatıyoruz fıslama sesi geldikten sonra 20 dakika pişiriyoruz.
- Arpacık soğanı, sarımsağı bütün olarak tavaya alıyoruz içine biberleri de katarak sıvı yağ ile kavurup bir kenara alalım.
- Düdüklüyü açıyoruz tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Sonra 1 yemek kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı şekeri, salçaları ve domates sosunu ekleyip kavurup tavandaki zerzevatları de ekleyip kavuruyoruz.
- 1, 5 bardak sıcak su ekleyip düdüklüyü tekrar kapatıp 10 dakika daha pişiriyoruz (Tuzunu, kimyonu, kekiği 2. evre pişirmede düdüklüyü kapatmadan evvel atıyoruz)
yemeğimiz sıcacık servise hazırdır. Afiyet olsun ???? ???? ????????????????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.