
Papatya Salata (Nefis Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal(olmasa da olur)
- 1 kase garnitür(isterseniz konserve de kullanabilirsiniz)
- 5 adet kornişon tursu
- 3 yemek kaşığı konserve mısır
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Papatya Salata (Nefis Lezzet) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle patatesleri haşlayıp rendeliyoruz ve derin bir kaba alıyoruz.
- Bir tavaya az zeytinyağı koyup tekrar rende yaptığımız havuçları yağda biraz soteliyoruz.
- Yumuşayan havuçları patateslerin üzerine alıp tereyağı, mayonez isteğe bağlı zerdeçal(renk vermesi amaçlı)tuzu da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerini kapatıp biraz dinlenmeye bırakıyoruz.
- Garnitürlü salatası için başka bir kaba garnitürleri ve verilen başka gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Servis edeceğimiz tabağa patatesli harçtan avuç içi dolusu modüller papatya hali üzere form verip tabağa diziyoruz.
- İç kısımlarını çukurlaştırıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz garnitürlü salatayı patateslerin iç kısımlarına dolduruyoruz.
- Salatamızı biraz dinlendirdikten sonra üzerini istediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz.