iltasyazilim
FD Üye
Papanaşi Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*250 gram inek peyniri
*1 yemek kaşığı bal
*1 tatlı kaşığı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*180 gram ( 1 su bardağından iki parmak fazla)
Üzeri için:
*Krema
*Yaban mersini reçeli
Papanaşi Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar sizlere çok farklı, pratik ve bir o kadar da lezzetli tarif vereceğim Bu tatlı çeşiti Romen mutfağından geliyor Romanya’ da sıkça yapılıyor Restoranda severek yediğim lezzetlerden biridir Ve bunu evde yapmayı denedim Hemen hemen aynı lezzeti elde ettim diyebilirim Sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum Geçelim tarife; malzemeleri sırasıyla derin kaba alalım (un hariç) tel çırpıcı ile karıştıralım Daha sonra un ekleyip elimizle yoğuralım Yoğurulan hamuru 10 dakika dinlendirelim Ardından avucumuz büyüklüğünde hamur kopartıp yuvarlayalım Yuvarladığımız hamurun ortasına baş parmağımızla bastırıp ortasını delik açalım Delikten çıkardığımız hamuru kaldıralım onu da kullanacağız Bütün hamuru bu şekilde yapalım Kızgın yağın içerisine hamurları atalım arkalı önlü nar gibi kızarıncaya kadar kızartalım Ardından hamurun ortasından çıkardığımız küçük hamurları da kızartalım Kızaran hamurları servis tabağına alıp üzerine krema ve yaban mersini reçeli ile sıcak servis yapın AFİYET OLSUN
*
*2 yumurta
*250 gram inek peyniri
*1 yemek kaşığı bal
*1 tatlı kaşığı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*180 gram ( 1 su bardağından iki parmak fazla)
Üzeri için:
*Krema
*Yaban mersini reçeli
Papanaşi Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar sizlere çok farklı, pratik ve bir o kadar da lezzetli tarif vereceğim Bu tatlı çeşiti Romen mutfağından geliyor Romanya’ da sıkça yapılıyor Restoranda severek yediğim lezzetlerden biridir Ve bunu evde yapmayı denedim Hemen hemen aynı lezzeti elde ettim diyebilirim Sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum Geçelim tarife; malzemeleri sırasıyla derin kaba alalım (un hariç) tel çırpıcı ile karıştıralım Daha sonra un ekleyip elimizle yoğuralım Yoğurulan hamuru 10 dakika dinlendirelim Ardından avucumuz büyüklüğünde hamur kopartıp yuvarlayalım Yuvarladığımız hamurun ortasına baş parmağımızla bastırıp ortasını delik açalım Delikten çıkardığımız hamuru kaldıralım onu da kullanacağız Bütün hamuru bu şekilde yapalım Kızgın yağın içerisine hamurları atalım arkalı önlü nar gibi kızarıncaya kadar kızartalım Ardından hamurun ortasından çıkardığımız küçük hamurları da kızartalım Kızaran hamurları servis tabağına alıp üzerine krema ve yaban mersini reçeli ile sıcak servis yapın AFİYET OLSUN
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.