Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Panteon Akademi Geleceğin Oyun Geliştiricilerini Yetiştirmeye Hazırlanıyor

Panteon Akademi Geleceğin Oyun Geliştiricilerini Yetiştirmeye Hazırlanıyor
0
136

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
80

Mobil oyun dünyasının popüler şirketlerinden Panteon, bugün yaptığı açıklamayla Panteon Akademi adını verdiği ücretsiz eğitim programıyla geleceğin oyun geliştiricilerini yetiştireceklerini duyurdu.

2012 yılında Ankara’da kurulan ve faaliyetlerini ODTÜ Teknokent bünyesinde sürdüren oyun stüdyosu Panteon, milyonlarca indirmeye ulaşmış MoBu, Trading Master, Home Restoration gibi oyunlarıyla dünya çapında başarı kazandı.

Sektörün ihtiyaçlarına uygun eğitim modeli

Panteon Akademi'nin gerçekleştireceği ücretsiz eğitim programı "online eğitim", "takım çalışması", "bitirme projesi" olmak üzere üç bölümden oluşacak ve üç ay sürecek. Eğitimler, katılımcıların iş ve eğitim hayatlarını aksatmayacak şekilde planlanacak. Ayrıca program kapsamında sunulan eğitimler ileri bir tarihte online olarak herkesin erişimine açılacak.

Eğitimlere katılım için temel yazılım bilgisi haricinde beklenen tek şart ise adayların dünyayı güzelleştirmek adına küçük bir adım atmaları. Bu bağlamda adayların başvuru yapmadan önce "sokak hayvanlarını beslemek", "fidan dikmek" veya "kan bağışında bulunmak" gibi görevlerden herhangi birini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

"Amacımız donanımlı oyun geliştiricilerinin yetişmesine katkı sağlamak."

Panteon CEO'su Ufuk Şahin, Panteon Akademi hakkında şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizde ve dünya genelinde gün geçtikçe popülerleşen ve pazar büyüklüğü her geçen yıl daha da artan dijital oyun sektöründe yetişmiş oyun geliştirici ihtiyacı giderek artıyor. Maalesef ülkemizde bu ihtiyacı karşılayacak yeterli insan kaynağını bulmakta zorlanıyoruz. Panteon olarak, bu sorunun çözümüne katkıda bulunmak için tamamen sektörün ihtiyaçlarına odaklanan bir eğitim programı başlatarak donanımlı oyun geliştiricilerinin yetişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Bu doğrultuda; Panteon’un bilgi birikimini ve deneyimlerini, kendisini oyun alanında yetiştirmek isteyen yazılım geliştiricilerle paylaşacağımız Panteon Akademi’yi kuruyoruz."

Adaylar Panteon Akademi hakkında detaylı bilgiye ve başvuru formuna adresinden ulaşabilirler.