Panna Cotta ️ Tanımı İçin Gereçler
- 200 ml süt (1sb)
- 200 ml krema
- 1 tepeleme kaşığı toz jelatin
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Frambuaz ya da böğürtlen sos
- Nane yaprağı
Panna Cotta ️ Tanımı Yapılışı
- Toz jelatini bir kapta üzerine yarım çay bardağı su koyup karıştırıp kenarda kıvam almasını bekliyoruz.
- Bir tencereye sütü koyuyoruz akabinde krema ve şekerimizi de ekleyip ocağın altını yakıyoruz.
- Kenarlardan minik kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Akabinde ocağın altını kapattığımızda vanilya ve jelatini de ekleyip karıştırıyoruz.
- Yaptığımız tatlıyı servis edeceğimiz kaseleri şayet aykırı çevirip çıkaracaksak kolay çıkabilmesi için soğuk suyla ıslatıyoruz.
- Kaselere paylaştırıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz daha sonra ise buzdolabına alıp servis için hazır hale gelmesini bekliyoruz son olarak hazır olan tatlımızı süslüyoruz. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.