
Pankekle Tatlı Bir Tebessüm Tarifi İçin Malzemeler
Pankek için;
- 2 bardak süt
- 1,5 bardak un
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 bardaktan iki parmak eksik toz
- 3 su bardağı süt
- 5 kaşık nişasta
- 2 adet yumurta
- 1 bardak toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 bardak hindistan cevizi
- 1 dolusu yemek kaşığı tereyağı
- 1 bardak hindistan cevizi
- 1 bardak çekilmiş antep fıstığı
- 1 bardak süt
- 1 şeker kaşığı nişasta
- 1 paket 60 gram çikolata
- 1 kaşık kakao
Pankekle Tatlı Bir Tebessüm Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce pankeklerimizi yapıyoruz. Yumurta ve şekeri biraz çırpıp.
- Üzerine diğer malzemeleri koyuyoruz yarım dakika kadar çırpıyoruz.
- Kekin ayarı normal kekten biraz sıvı olacak. Yapışmayan bir tavamızı ocağa koyuyoruz.
- Pankek harcımızdan kepçeyle tavamıza döküyoruz. Kendi yuvarlak şekil alacaktır.
- Pankeklerimizin tek tafını pişireceğiz göz göz olunca pişmiş demektir.
- Pişirdiğimiz pankekler üzerini örtelim kurumasın diye.
- Kreması için; önce tenceremize şekerin yarını sütle birlikte ocağa koyalım.
- Diğer bir kapta nişasta yumurta kalan yarım bardak şekerle yarım bardak sütle iyice çırpalım kaynama derecesindeki sütten bir kepçe alıp ılıştırarak ocaktaki süte katalım sürekli karıştıralım hemen koyulaşacaktır.
- İyice koyulaşınca ocaktan alıp tereyağını vanilyayı ekleyelim üzerini streç film le örtüp soğumaya bırakalım iyice soğuyan kremamızı pankeklerimizin ortasına koyup katılıyoruz.
- Antep fıstığı tozuna ve hindistan cevizi ne bulayıp servis tabağına koyuyoruz
- İstediğimiz şekilde servis yapıyoruz afiyet sıhhat olsun
????
- Çikolata sosu için; sütü sos kabıma koyup Nişastayı kakaoyu ekleyip ocağa koyuyoruz kaynama derecesinde ocaktan alıp çikolatayı ekliyoruz iyice karıştırıyoruz koyu güzel bir kıvam alacaktır.
- Pankeklerimizin üzerlerine sürüyoruz şimdiden Afiyet olsun
????