elektronikci
FD Üye

Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta şeker ve vanilya düzgünce çırpılır.
- Süt ve yağ eklenir karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu eklenir.
- Kek hamurundan bir tık cıvık kıvamda olmalıdır.
- Tavaya kaşık yardımı ile dökülür yaymaya çalışmayın zati kendi yayılır
- Pankekte nokta nokta gözenekler olunca aykırı çevirilir.
- Kısık ateşte artlı önlü pişirilir.