
Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 tutam tuz
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un kabartma tozu vanilin hariç tüm materyalleri derin bir kaba koyup mikserle karıştırıp 2 su bardağı unu yavaş yavaş ekledim.
- Vanilin bir paket kabartma tozunu yarım paket kullandım.Kabartma tozunun ağızda verdiği tadı sevmiyorum ısıttığım tavama peçete yardımıyla yağı sürdüm.Bir kereliğine.
- Yemek kasığıyla birer kaşık tavaya bıraktım. Bi tarafı baloncuk baloncuk kabarana kadar bekleyip karşıt çevirdim. Burda ki püf nokta ocağınızın orta gözünde orta ısıda olması.vAfiyet olsun.