
Pankek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı yağ
- Teremyağ
Pankek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
- 2 dk çırptıktan sonra sütü ekleyip tekrar çırpalım.
- Biraz çırptıktan sonra 1 yemek kaşığı yağıda ekleyelim.
- En son kabartma tozu ve unu birlikte ekleyip tüm gereçleri çırpalım.
- Ocağa tavamızı alalım badem kadar teremyağ ile tavayı yağlayalım.
- Yağladığımız tavaya ufak ufak olucak biçimde hamurdan dökelim bi süre piştikten sonra öteki tarafını çevirelim ve pişirelim.
- Nefis pankeklerimizi dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Ben çokokrem ve bal kullandım muz çilek de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun ????.