Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
Pankek Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel derin bir kaba sütümüzü, yumurtamızı, şekerimizi, sıvı yağımızı, vanilinimizi, kabartma tozumuzu ve un’umuzu derin kaba alıp, çırpıyoruz.
- Daha sonra yapışmayan tavamıza kepçeyle kaptan alıp, tavamıza dökelim.
- Daha sonra piştikten sonra öteki tarafını da çevirip, pişirelim ve harcımız bitene kadar kepçeyle alıp, tavamıza dökelim. Ve pişince servise düzelim.
Ve herkese afiyet olsun..
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.