iltasyazilim
FD Üye
Pankek Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı zeytinyağ
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 paket kabartma tozu
*2 su bardağı un ( Akışkan kıvamda olması gerekiyor )
*Bir tutam tuz
Pankek Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler karıştırılıp orta ateş tava da iki tarafı pişirilir İkinci tarafı çevirdiğinizde çok bekletmeyin ki pofudukluğu sönmesin(Zaten çok kalın dökmediğiniz takdirde ikinci tarafı çevirdiğinizde hemen pişecektir)
Not: Bu ölçüde çok fazla oluyor Ben kabartma tozu koymadan bir miktar ayırıp dolapta bekletiyorum, kullanacağım harca kabartma tozu ilave edip pişiriyorum Ya da malzemeler ölçülerini yarıya indirip öyle yapıyorum
~~Afiyet olsun
*2 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı zeytinyağ
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 paket kabartma tozu
*2 su bardağı un ( Akışkan kıvamda olması gerekiyor )
*Bir tutam tuz
Pankek Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler karıştırılıp orta ateş tava da iki tarafı pişirilir İkinci tarafı çevirdiğinizde çok bekletmeyin ki pofudukluğu sönmesin(Zaten çok kalın dökmediğiniz takdirde ikinci tarafı çevirdiğinizde hemen pişecektir)
Not: Bu ölçüde çok fazla oluyor Ben kabartma tozu koymadan bir miktar ayırıp dolapta bekletiyorum, kullanacağım harca kabartma tozu ilave edip pişiriyorum Ya da malzemeler ölçülerini yarıya indirip öyle yapıyorum
~~Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.