
Pankek (Yumuşacık) Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Bal
- Çikolata
- Fındık ezmesi
- İsterseniz meyvelerle küçük waffelerde yapabilirsiniz
Pankek (Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker bir kaba alınıp güzelce çırpılır.
- Süt, un, kabartma tozu, vanilya ek edilerek boza kıvamında bir karışım elde edilir.
- Isıttığınız yapışmaz tava fırça ile az yağlanarak bir büyük kaşık sırayla dökülür.
- Pankekin üzerinde delikler oluşunca öbür tarafa çevrilir.
- Üzerine yahut ortasına istenilen materyal konur. Çocuklarınızın severek yiyeceği sizin ise çabucak hazırlayabileceğiniz enfes bir tanım. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
.