Pankek (Pratik Yöntemi İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- Bir tutam tuz
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Pankek (Pratik Yöntemi İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpalım, iyice köpürtelim.
- Diğer malzemeleri ekleyip pürüzsüz bir kıvam haline getirelim.
- Yanmaz döküm yada teflon tavamızda kaşıkla dökerek istediğiniz boyutlarda pankekler elde edin.
- Eğer evde küçük pet su şişeniz varsa çok pratik bir şekilde hamuru dökebilirsiniz, pankek hamurunu şişeye doldurun, mavi kapağını bıçak yada delici bir aletle yuvarlakça açın ve şişeyi kapatın, tavaya istediğiniz boyuta gelene kadar sıkarak şekil verin
- Tavanın altı orta ateşte yanmalı, ne çok açık ne de çok kısık olmalı.
- Pankeklerin üzeri kabarcık olduğunda olmuş demektir.
- Dikkatlice çevirin.Diğer tarafını da pişirin.
- Hamur bitene kadar pankekleri hazırlayın.
- Meyvelerle , pudraşekeri , çikolata yada bal ile nasıl seviyorsanız servis edebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.