Pankek 2 Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet muz
- Bal
Pankek 2 Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak uygunca çırpalım.
- Süt. Un, kabartma tozu, vanilya ek çırpma teli ile çırpalım. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak halde hamur hazırlayalım.
- Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım. Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır. Dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtabilirsiniz.
- 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
- Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile aykırı çevirelim. Öbür taraflarını da pişirelim.
- Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım ortasına muz kesip koyalım ve üzerine bal dökelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.