Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

PANİK ATAK HİPNOZLA TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ

PANİK ATAK HİPNOZLA TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ
0
122

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
73

Heyecanınızı denetim edemeyip beninizi denetim altına almaya başladıysa, nefes alamıyor yahut kalbiniz bölgesinden fırlayacakmış üzere hissediyorsanız, hudutlarınız boşalıyormuş üzere kendinizi ölçüsüz bed hissediyorsanız PANİK ATAK olabilirsiniz. Bağışıklık sistemi üzere had sistemi de çökebilir ve dışardan anlaşılan bir şey olmasa bile bu içerde bir sarsıntı üzere yaşanır ve kişinin istikrarını alt üst edebilir. Ölçüsüz gerilim, duygusal problemler, tükenmişlik sendromu, çok mutsuzluk, güvensizlik, telaş bunlara neden olabilmektedir.

Panik Atak Belirtileri

Aniden gelişen kaygılar, kabin ritimsiz yahut süratli çalışması, terleme, ölecekmiş yahut bayılacakmış üzere hissetmek, nefesin yetmemesi, boğulacakmış üzere hissetmek en besbelli fizyolojik özelliklerdendir. Kişi kendini aniden bir dehşet içinde bulur ve çok kalp çarpıntısı, terleme üzere kimi fizyolojik belirtiler gösterir. Yalnız kalmak istemez ve derhal bir doktora gitme gereksinimi duyar.

Panik Atak ve Çevre Fobi Birbiriyle Karıştırılır

Terleme, ölçüsüz heyecanlanma, ortamdan kaçma, şiddetli sıkılma, bedensel yansılarını denetim edememe durumu topluluk önünde konuşmak durumunda kalan, içtimaî ortamlara girmekten kaçınan, buna zorlandığında ise kendini ölçüsüz makûs hissedenler aslında “Sosyal Fobi Sendromu” yaşarken. Panik atak geçiren nerde ne hengam nasıl olacağını kestirmediği ani bir duygusal boşalmayla bu durumu yaşar ve toplumsal fobik’lere nazaran daha şiddetli yaşar. Içtimaî fobisi tetiklenen hekim aramazken panik atak hastası doktora gereksinim duyar.

Panik atağa sebep olabilecek gayrı ihtimaller;

• Taciz

• Yaşamsal değişiklikler

• Hastalık

• Bağla ilgili dertler

• Epilepsi

• Depresyon,

• Şiddetli kahve tüketimi,

• Sevilen birinin ölmesi

• İş yahut mekteple ilgili değişiklikler yahut meseleler

• Tiroid marazı,

• Zihnin çok uyarılması

• Kalp illetleri,

• Vitamin zayıflığı,

• Kan şekeri düşmesi,

• Saklı ortamlarda uzun mühlet kalmak

• Uyuşturucu yahut uyarıcı unsurlar kullanmak
Panik Atağı Neler Tetikler?

Panik atak ölçüsüz dertli bir zihinsel durum önünde vücudun savunma sistemlerini harekete geçirmesi ile birlikte vücutta oluşan anomaliler diyebiliriz. Mesela haberleri izlerken irtihal haberleri verilen birinin sizin tanıdığınız biriyle isim benzerliği olması bunu tetikleyebilir ve devranla yalnızca haberleri izlerken birden bu durum atağa dönüşebilir. Bu durumda tetikleyici mekanizmanın deşifre edilmesi ve bilinçatının kayıtlarından temizlenmesi gerekir.

Panik Atak İlaçsız Tedavi Olur Mu?

Kişinin ataklara karşı yansısının şiddetine ve muhtaçlığına nazaran ilaç başlanıp başlanmayacağına karar verilir. Başlangıçta ilaçlı tedavi yararlı olabilir. Daha sonra bu ilaçlara bağımlılık geliştirmemesi ve sıradan reaksiyonlarına dönebilmesi için panik atak hastalarına hipnoterapiden yararlanabilir.

Panik Atak Kimlerde Görülür?

Her yaş ve bölümden panik hastası olabilir. Yerkürede görülme sıklığı hayatları boyunca her 100 kimseden 3-4 kişi panik illetine yakalanabilir. Hatunlarda bu nispet erkeklere nazaran 3 kat ziyadedir. Ailede bu sorunu yaşayanlarda da bu nispet artmaktadır. Mevzunun yalnızca ruhsal kaynaklı olduğunu söylemek mümkün değil. Genetik ve nörolojik bulguların mevcut marazların yan tesiri olarak da çıkabildiğini göstermektedir.

Panik Atakta Hipnoz En Tesirli Tahlillerden Biridir

Bilinçaltına ne öğrettiyseniz yüzeyde bunu yaşarsınız. Korkmak, üzülmek, sevinmek, takıntılar, mutsuzluklar, acılar daima öğretilmiştir. Bu durumda bilinçaltındaki haberleri yine çerçevelemek suretiyle sıhhat davranışı kodlayabiliriz . Bilinçaltında “öğrenilmiş çaresizlikleri” yine kodlayarak programladığımızda panik atak sorun olmaktan çıkıyor. Bu sorunun fizyolojik bir temeli olup olmadığını araştırmak ve hekiminiz da tutarlı görürse tamamlayıcı bir tedavi olarak hipnozdan yararlanılabilir.

Panik Atak Hastalarının Düzgünleşme Nispetleri Nedir?

Durumunu kabul edip yardım sahalardan yola çıkarsak bu orantı %80 diyebiliriz. İlaçla tedaviye kısa mühlet içinde yanıt verebilir. Kalıcı bir tedavi psikoterapi yahut hipnoterapi güzelleşme orantısını arttıracağı söylenebilir.   

Bu metnin telif hakkı Adil Maviş’e aittir. Kaynak gösterilerek yayınlanabilir. Makaledeki haberlere dayanarak rastgele bir teşhis ve tedavi uygulanamaz. Adil Maviş kendi geliştirdiği ve kişinin içsel dinamiklerini en üst seviyede kullanılabilmesine dayalı koçluk ve kişisel danışmanlık hizmeti vermektedir. Bu bağlamda alacağınız hizmet teşhis ve tedavi kapsamında değildir.