Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pandeminin Başından Beri Görüştüğü Herkesi Not Alan Vatandaş: 'Listede 8 Bin Kişi Oldu'

Pandeminin Başından Beri Görüştüğü Herkesi Not Alan Vatandaş: 'Listede 8 Bin Kişi Oldu'
0
93

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
s-59a77eb41d4c3cbe33995be1120385fb798c0169.jpg

Van'da yaşayan ve koronavirüs salgını nedeniyle gün içinde görüştüğü herkesi not alan Bülent Menteşe, bilhassa yakın temas kurduğu kişileri kaydetmeyi sürdürüyor. Pandemi nedeniyle enfekte olma durumunda bunun çok işe yarayacağını düşünerek bu türlü bir tahlil bulduğunu belirten Menteşe, "Pandeminin başladığı yaklaşık 1 yıldır görüştüğüm, yakın temasta olduğum bireyleri not alıyorum. Bu müddette herhalde yaklaşık 8 bin kişiyi not aldım. Şu ana kadar virüse yakalanmadım. Önlemlere uyuyorum" dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde teknisyen olarak misyon yapan Bülent Menteşe, Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüsün ülkede tespit edildiğini duyurmasının ardından gün içinde görüştüğü, 2 metre arasında olduğunu bildiği herkesi not almaya başladı. 

Sabah meskenden çıktıktan sonra görüştüğü kim varsa tarih ve saatiyle birlikte kaydeden Menteşe, bu yöntemin olası enfekte durumunda karantina için büyük değer taşıyacağını söyledi.

"Not almayı sürdürüyorum"

Bülent Menteşe, yaklaşık 1 yıldır yakın temas kurduğu bireyleri not almayı sürdürdüğünü belirterek, "Pandemiyle birlikte not almaya başladım. Kontakta olduğum, yakın aradaki bireyleri defterime not ediyorum. Neredeyse 1 yıl oldu ve yaklaşık 8 bin şahısla görüşmüşüm. Hedefim hem not ettiğim insanların sağlıkları hem de rastgele bir enfekte olma durumunda hem benim ailemin hem de görüştüğüm şahısların daha çabuk ulaşılabilir olması" dedi.

Ülkenin sıkıntılı günler geçirdiğini lisana getiren Menteşe, "Şu anda Van, 30 büyük kent ortasında en güzeller ortasında bulunuyor. Tabi rehavete kapılmamak lazım. Ben kendi adıma maske, aralık ve hijyen kuralının yanında not almayı da ekledim. Şu ana kadar ben, ailem ve etrafımdakiler hasta olmadık. Herhalde bu önlemlerden, diye düşünüyorum. Çalıştığım iş yerinde de önlemler alınmıştı. Şu ana kadar bu türlü devam ettik. Not almaya devam ediyorum. Ayrıyeten sizinle görüştüğüm için sizleri de notlarıma ekliyorum" diye konuştu.

858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt