Pancarlı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- Zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 küçük patates
- 1 küçük kapya biber
- 1 küçük pancar
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- Tuz
- Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su
- Tereyağında yakılmış nane
Pancarlı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm zerzevatları iri kesimlere bölüyoruz. Zeytinyağında 10 dk kadar kavuruyoruz.
- Düzgünce kavrulsun, soğanlar falan biraz yumuşasın.
- Duru su çıkana kadar yeterlice yıkadığımız mercimeği de ekleyip 2-3 dk daha kavuralım.
- Tuzunu ve suyunu da ekleyelim. Suyunu çok koymaya gerek yok gerekirse ilave edilir.
- Tüm sebzeler yumuşayıp mercimek de pişince ocaktan alalım. Pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirelim.
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağında 1 silme yemek kaşığı naneyi yakalım (Nane ölçüsünü başınıza nazaran belirleyebilirsiniz ben bol seviyorum)
- Hiç bekletmeden tencereye aktaralım. Güzelce karıştıralım.
- Sıcak sıcak ve limonla servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ???? Beni instagramdan takip etmeyi unutmayın ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.