
Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 10 orta boy kırmızı pancar
- 8-10 diş sarımsak
- 5 tane acı biber
- 6-7 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 dolu yemek kaşığı tuz
Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pancarları iyice yıkayın, saplarını kesin ve tencereye alın. Üzerine iki parmak geçecek kadar kaynar su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişmiş olan pancarları ayrı bir tabağa alın suyunu dökmeyin !.
- Pancarları soyun arzu ettiğiniz şekilde ve büyüklükte kesebilirsiniz ve geniş bir kaba alın. Benim gibi yapmak isterseniz iki ayrı geniş borcama alın.
- Sarımsakları soyun dörde bölün, biberleri de küp küp kesin ve pancara ekleyin.
- 1 litre pancar suyuna şekerini ve tuzunu ekleyin iyice karıştırın ve pancarların üzerine dökün.
- Suyunu ve sirkesini de ekledikten sonra karıştırın, kapağını kapatıp buzdolabında muhafaza edin.
- 2-3 gün sonra servise hazır olan bu muhteşem tutuşuyor mutlaka deneyin. Afiyet olsun????.
Pancar Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı