Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pancar Turşusu

Pancar Turşusu

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
pancar-tursusu-1.jpg

Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler


8 lt lik cam kavanoz için
  • 5 kilo pancar
  • 1 litre üzüm sirkesi
  • 5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 3 yemek kalışı toz şeker
  • 10 diş sarımsak

Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pancarları yıkayıp kabuklarını soyalım.
  2. Ardından ister kesip isterseniz de kesmeden derin bir tencereye alalım.
  3. Üzerini örtecek kadar su ekleyelim.
  4. Altı açık şekilde kaynatalım kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dk daha pişirelim.
  5. Pancarınızın kalınlığına ve inceliğine göre bu süre değişebilir bıçak batırarak kontrol edelim. Hafif sert olacak şekilde pişmesini sağlayalım.
  6. Pişen pancarları sıcak suyundan ayıralım soğumaya bırakalım. Kesmeden pişirdiyseniz dilediğiniz şekilde kesip kavanoza alalım.
  7. Ayrı bir kap içerisinde sirke tuz şeker dilimlediğimiz sarımsakları ve haşlama suyunu karıştıralım.
  8. Ardından pancarların üzerine dökelim.
  9. Üzerini sıkıca kapatıp yaklaşık 1 hafta bekletelim. 1 hafta sonunda ister salatalarınızla ister turşu olarak direk tüketebilirsiniz.Afı̇yet olsun.
Pancar Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,675Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt