
Pancar Turşusu (2 Güne Hazır) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg pancar
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 8 adet sarımsak
- Tuz
Pancar Turşusu (2 Güne Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pancarlarımızı soyalım yıkayalım ,ikiye bölüp su ile doldurduğumuz tencerede yumuşayana kadar haşlayalım.
- Soğuduktan sonra istediğimiz biçimde doğrayıp kavanoza koyalım .
- Yarım kg lık 2 adet kavanoz tam geliyor.
- Sonra bir kavanoz için yarım çağ bardağı sirke ,bölünmüş 4 sarımsak ve bir tatlı kaşığı tuzu içine koyup haşladığımız tenceredeki kalan soğumuş mor suyla tamamlayalım.
- Çalkalayalım ,buzdolabında saklayalım .
- 2 gün sonra servise hazır .
Pancar Turşusu (2 Güne Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı