Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pancar mucizesi

Pancar mucizesi
0
88

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Kırmızı pancar, ıspanakgiller ailesinden olan, yumru kökü fazla lezzetli ve sağlığa son derece yardımsever toprak aşağıda yetişen bir kök sebzedir Kırmızı renkli besinlerin kansere ve kalp damar hastalıklarına karşı bilinen koruyucu etkileri çoğunlukla kırmızı lahanada olduğu gibi antosiyanin içeriğine bağlıdır Kırmızı pancara bu rengi veren ise betalain grubu maddelerdir ve bu açısından eşşizdir id Gad300250İstanbul Florence Nightingale Hastanesi, Dinç Hayat Merkezi Direktörü, Uzm Dr Özgürlük Şamilgil pancarın doğaüstü gücünü adım adım anlatırken, şeker oranı yüksek bir sebze olduğundan, pancar suyunun da fazla tüketilmemesi gerektiğine uyarı çekiyor;1 Irin yasaklayıcı:Çoğu besinde bulunmayan, hücreleri, enzim ve proteinleri koruyan betalain grubu bir madde içerir Bu maddenin iç organları koruyucu, yürek damar hastalıkları gibi kronik hastalıkları yasaklayıcı koskocoman faydası vardır Yalnız bu menfaat, betalainleri vücudunuzun kullanabilme yeteneğine bağlıdır yani kalıtımsal yapınızla ilgilidir2 Kansere karşısında:Hayvanların içme sularına katılarak yapılan deneylerde, kalın barsak, mide, sinir sistemi, akciğer, meme, prostat kanserlerini engellemede ve ilerlemesini yavaşlatmada etkili bulunmuşturİnsanlarda pankreas, meme ve prostat kanserinde kullanımı ile ilgili araştırmalar yürütülmektedir3 Detoks etkisi: Kanın temizlenmesi ve karaciğerin zehirlerden arınmasına tezgâhtar olduğu bilinmektedir4 Yüksek kan basıncını düşürücü etkisi:Yapılan bir takım çalışmalarda pancarda yer alan nitrat denilen maddenin vücutta nitrik oksite dönüşerek damarları genişlettiği, kan dolaşımını kolaylaştırdığı, tansiyonu düşürdüğü gösterilmiştir5 Sağlamlık sağlayıcı:Egzersiz öncesi içilen pancar suyunun egzersize dayanıklılığı arttırdığı, dinçlik verdiği bilinmektedir6 Daha fazlası : bağışıklık sistemini destekleyen C vitamini, barsak çalıştırıcı, hazım kolaylaştırıcı yoğun lif , asap ve adale fonksiyonlarını güçlendirici potasyum, kemik, karaciğer, böbrek ve pankreas sağlığını destekleyici manganaz, yürek damar hastalığına, sakat doğumlara ve kansızlığa karşısında koruyucu folik asit B vitamini sarı nokta göz hastalığını engelleyen lutein ve zeaksanthin içermektedirNe dek tüketilmeliÇalışmalara kadar fazla yüksek gıda değeri nedeniyle haftada 2 gün, yarım veya bir bütün pancar veya benzer aileden pazı, ıspanak, kinoa tüketimi önerilmektedir Bazı şahısların pancar tüketimi sonrası 2448 saat değin süren idrar ve dışkıda koyu kırmızı renk değişimi görülebilmektedir Bu durumdakilerin demir metabolizma bozukluğu veya sık böbrek taşı düşürme sorunu olabilir, hekimlerine danışmadan pozitif pancar tüketmemeleri önerilirNasıl seçilmeli ve saklanmalıTüm yıl boyunca bulunabilmektedir lakin Haziran Ekim arası besin değeri daha yüksektir Minik veya orta boyu, kökleri ve yaprakları canlı ve sağlam olanı, yüzeyi düzgün ve çatlağı eziği, lekeleri olmayan, koyu canlı renkli olanları seçilmelidirYaprakları ve kökleri, suyunu kaybetmemesi için fazla dipten kesilmemelidir, tepeden yaprakları 4 cm, alttan kökleri 2 cm bırakacak değin kesilmesi uygundur Havası tamamen alınmış plastik torbada, yıkanmadan buzdolabında 3 hafta kadar saklanabilirYaprakları da yıkanmadan aynı şeklide saklanırsa 4 gün değin tazeliğini korurNasıl hazırlanmalı ve tüketilmeliSoğuk suda, içindeki kırmızı suyu akıtmamak için zedelemeden yıkanmalıdırÇok yardımsever olan betalainler, ısıya pozitif dayanıklı değildirBesin değerini kaybetmemesi için en sağlıklısı çiğ yenmesidirÇiğ sevmeyenler ince dilimler halinde seramik veya çelik tavada 1 dakika kaynatarak garnitür veya salataya ekleyebilirPişmiş olarak yenecekse tüm ya da 4'e bölünüp, 15 dakikayı geçmeyecek şekilde buharda veya kaynatarak, veya 1 saati geçmeyecek şeklide hafiforta ısıdaki fırında pişirilmesi uygundurPişirilirken limon veya sirke konursa rengi açılır, daha koyu bir renk istenirse kabrartma tozu sodyum bikarbonat eklenebilirAyrıca meze olarak taze limon suyu, sızma zeytinyağı ve baharatlarla marine edilerek de tüketilebilirMuhteşem bir tat şöleni: Borç çorbasıRusların meşhur Borç diye telaffuz edilen pancar gibi kök bitkilerinden oluşan çorbası şu şekilde hazırlanmaktadır ;Malzemeler :Yarım kg et1 pancarYarım kg lahana2 diş? sarımsak1 demet maydanoz1 patates1  havuç2  doruk kuru soğan2  defne yaprağı1  domates1 lt et suyuTencereye ilk olarak doğranmış? soğan ve rendelenmiş? havuç alınır Biraz kavrulduktan sonradan üzerine doğranmış?domates, patates, sarımsak eklenir daha sonra doğranmış ve sirkede bekletilmiş lahana da ilave edilir 
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt