Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta akı ( sarıları üzeri için)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 7 su bardağı un
- Kaşar peyniri (ben şerit peynir kullandım.)
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- Susam yahut çörek otu
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak su,süt,maya ve şekeri karıştırıyoruz.
- 15 dk kadar mayanın etkinleşmesini bekliyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ ,yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. 6 su bardağı unu ekliyoruz. 7. Bardağı yavaş yavaş ekleyelim (undan una fark oluyor. ).
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru 2 katına çıkacak formda mayalanması için bekliyoruz.
- Daha sonra hal verip fırın tepsisine diziyoruz. 5-6 dk kadar tepside mayalanıyor.
- Daha sonra üzerine yumurta sürüp susam atıyoruz.
- 180°c fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ✌????.