Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için
- 1 ,5 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 sarısı üzerine)
- 1 ,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket minik maya (1 yaş maya da olur
- Alabildiğince un
- Lor peyniri
- Maydanoz
- Yumurta sarısı susam
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce sütümüzü ısıtalım. Ve bütün gereçleri koyarak karıştıralım ve unumuzu denetimli dökerek hamurumuzu yoğuralım. Hafif ele yapışsın.
- Üzerini streçle kapatarak 30 dakika mayalandıralım.
- Hamurumuz mayalanırken iç harcını karıştıralım.
- Mayalanan hamurumuzu bezelere alalım. Ve iç harcını koyarak istediğimiz şekili verelim.
- Hepsi bittikten sonra üzerini sofra bezi ile örterek 10 dakika mayalandıralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Susam atalım benim fırınım 180 derecede 35 dakika da pişirdi siz denetimli pişiriniz. Kendi fırınınıza nazaran afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.