Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3.5 su bardağı un
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar bugün sizlere pamuk poğaça tanımıyla geldim çok lezzetli ve yumuşacık poğaçalar için kesinlikle denemelisiniz ????.
- Öncelikle 1 bardak sütünüzü,suyunuzu ve bir yemek kaşığı şekerinizi büyük uzunluk bir cezveye alıp sıcağa yakın ısıtın.
- Daha sonra yumurtanızın sarısını üzerine sürmek için ayırın ve sıvı materyallerinizi bir kaba bırakıp karıştırın sonra yavaş yavaş ununuzu ekleyin.
- Hamurunuz ele yapışacak bi hamur olacak sert bir hamur olmayacak.
- Yoğurduğunuz hamuru yarım saat mayalandırın.
- Daha sonra istediğiniz hali verip tepside de en az 15 20 dk mayalandırın.
- Tepsi mayası da tamamlanan poğaçalarınıza yumurta sarısını sürüp 180 derecede ısıtılmış fırına verin üstü kızarınca fırından alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????Not:ister sade isterseniz de peynir patates ile de içini doldurabilirsiniz.