
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 bardak ılık süt
- 1 bardak sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Aldığı kadar un (6 -7 su bardağı un)
- 1 yumurta
- Yağ ve susam
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm materyalleri bir kaba koyup karıştıyoruz.
- Unu eleyip yumuşak bir kıvam alıncaya kadar yoğurulur.
- Yarım saat dinlendirilir.
- Yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde modüllerle yerleştirilir.
- 15 dakika tepside dinlendirilir.
- 180 derecede fırını ısıtın .
- Son olarak 1 yumurta sarısı ve yağ karıştırılıp sürelim ve susam ekleyelim.