Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya veya iki paket 10 gram kuru maya
- 3 yumurta ( ikisinin sarısı yüzeyi için ayrılacak)
- 125 gram eritilmiş tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğince un
Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ön mayalama; öncelikle ılık suyun içine mayamızı bir kaşık şeker ve bir kaşık unu alıp güzelce karıştıralım.
- Beş dakika kadar kabarmasını bekleyelim.Bu işleme ön mayalanma diyoruz.
- Hamur yoğurma kabımıza maya hariç bütün malzemeleri alıp güzelce karıştıralım.
- Daha sonra on mayalanma yaptığımız mayamızı da ilave edip yoğurmaya başlayalım.Kulak memesi kıvamında olsun.
- Hamuru toparladıktan sonra en az 5 dakika daha yoğurmaya devam edelim. Bu en önemli püf noktalarından birisidir.
- Hamurumuzun üzerini kapatarak veya büyük bir buzdolabı torbasına alıp ağzını sıkıca bağlayarak en az yarım saat mayalanmasını bekleyelim.
- Daha sonra istediğiniz şekli verip tepsimize dizelim.
- Burada da en az 20 dakika mayalanma işlemimizi devam ettirelim.
- Yumurta sarısı sürüp poğaçalarınızı önceden ısıtılmış 200° fırına verip nar gibi kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine temiz hafif nemli bir bez kapatırsak pamuk gibi olacaktır.Not: on mayalanma yapacağımız suyun sıcaklığı çok önemlidir. Ne çok sıcak nede soğuk olmasın. Yoğurt mayalama kıvamında bir sıcaklık yeterlidir.
Pamuk Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.