bilgisayarci
FD Üye
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 yemek kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (Akı içine sarısı üzerine)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- Lor dereotu maydanoz
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, su, maya ve şekeri karıştırıp 10 dakika mayanın etkinleşmesini sağladım.
- Daha sonra yağ yumurta akı tuz ve unu ek ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ettim. Üzerini kapatıp yarım saat mayalandırdım.
- Mayalanan hamurumdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp elimle açtırdım malzemeyi içine ekleyip avuç içinde yuvarladim.
- 10 dakika tepsi mayası yaptırdıktan sonra yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.