bilgisayarci
FD Üye

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 yemek kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (Akı içine sarısı üzerine)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- Lor dereotu maydanoz
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, su, maya ve şekeri karıştırıp 10 dakika mayanın etkinleşmesini sağladım.
- Daha sonra yağ yumurta akı tuz ve unu ek ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ettim. Üzerini kapatıp yarım saat mayalandırdım.
- Mayalanan hamurumdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp elimle açtırdım malzemeyi içine ekleyip avuç içinde yuvarladim.
- 10 dakika tepsi mayası yaptırdıktan sonra yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun.