
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket tek kullanımlık kuru maya
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kadar tuz
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı un
- 100 gram margarin yada tereyağ
- Süt
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle margarinimizi eritelim soğusun. Daha sonra sütü, şekeri, yumurtayı, mayayı, sıvı yağı, tuzu ve vanilyayı karıştırma kabına alıp karıştıralım. Üzerine unu ekleyip yoğuralım.
- Daha sonra erittiğimiz margarini ekleyip hamurumuzu yeterlice yağı içine çekene kadar yoğuralım. Mayalayacağımız kabın tabanını yağlayalım.
- Hamuru üzerine koyup 2 katı kabarana kadar mayalandıralım(yaklaşık 1saat)mayalanan hamurun üzerine bastıralım ve bir karıştırıp havasını alalım.
- Daha sonra tezgaha alalım küçük kare biçim açalım zarf üzere katlayalım. 2 modüle bölelim. 2 ye böldüğümüz her bir parçayıda 6 ya bölüp beze yapalım (12 tane olacak toplamda)
- Yaptığımız bezeleri tepsiye koyalım üzerini kapatıp 15 dk daha mayalandıralım. Mayalandıktan sonra herbir bezeyi uzunlamasına açalım kısa kenarlardan ikiye katlayıp rulo saralım tepsiye koyalım.
- Hepsine birebir süreci yapıp dizelim üzerini kapatıp 40 dk daha mayalandıralım (İstediğiniz formu verebilirsiniz) mayalanan hamurun üzerine bastırmadan süt sürelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecede kızarıncaya kadar pişirelim dilerseniz fırından çıkar çıkmaz üzerine margarin yahut tereyağı sürelim afiyet olsun.