Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça
0
33

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
pamuk-pogaca.jpg

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket tek kullanımlık kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı un
  • 100 gram margarin yada tereyağ
Üzerine
  • Süt

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle margarinimizi eritelim soğusun. Daha sonra sütü, şekeri, yumurtayı, mayayı, sıvı yağı, tuzu ve vanilyayı karıştırma kabına alıp karıştıralım. Üzerine unu ekleyip yoğuralım.
  2. Daha sonra erittiğimiz margarini ekleyip hamurumuzu yeterlice yağı içine çekene kadar yoğuralım. Mayalayacağımız kabın tabanını yağlayalım.
  3. Hamuru üzerine koyup 2 katı kabarana kadar mayalandıralım(yaklaşık 1saat)mayalanan hamurun üzerine bastıralım ve bir karıştırıp havasını alalım.
  4. Daha sonra tezgaha alalım küçük kare biçim açalım zarf üzere katlayalım. 2 modüle bölelim. 2 ye böldüğümüz her bir parçayıda 6 ya bölüp beze yapalım (12 tane olacak toplamda)
  5. Yaptığımız bezeleri tepsiye koyalım üzerini kapatıp 15 dk daha mayalandıralım. Mayalandıktan sonra herbir bezeyi uzunlamasına açalım kısa kenarlardan ikiye katlayıp rulo saralım tepsiye koyalım.
  6. Hepsine birebir süreci yapıp dizelim üzerini kapatıp 40 dk daha mayalandıralım (İstediğiniz formu verebilirsiniz) mayalanan hamurun üzerine bastırmadan süt sürelim.
  7. Evvelden ısıtılmış 180 derecede kızarıncaya kadar pişirelim dilerseniz fırından çıkar çıkmaz üzerine margarin yahut tereyağı sürelim afiyet olsun.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt