
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (Sarısı üzerine)
- Yarım paket yaş maya ya da 1 paket kuru maya
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un ya da 4 buçuk su bardağı un
- Rendelenmiş kaşar peyniri ve sucuk kulandım
Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı
- Su, süt, şeker ,yaş maya sıvı yağ, yumurta ve tuz ek edilerek karıştırılır. Yavaş yavaş un eklenerek hamur yoğrulur. Çok yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir ve 1 saat kadar mayalandırılır.
- Mayalanan poğaça hamurundan yumurta büyüklüğünde kesimler kopartın.
- Merdaneyle açın.
- Evvel şeritleri kesip sonra rendelenmiş kaşar peyniri koyup kapatarak rulo yapılır. (ben kaşar peynir ve sucuk kulandım)
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Fırını 200 derecede alt üst ayar 200°fırında yaklaşık 20 – 25 dakika pişirin.