Pamuk Poğaça (Yumuşacık Puf Puf) Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta beyazı
- 2 çay bardağı ılık süt
- 2 çay bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş yahut kuru maya
- 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- Aldığı kadar un denetimli bir biçimde ekleyelim
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 kase beyaz peynir
- Az maydanoz
Pamuk Poğaça (Yumuşacık Puf Puf) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kaba un ve tereyağı hariç bütün gereçleri ekleyip karıştıralım.
- Akabinde denetimli bir formda unu eleyip ekleyelim yoğurup yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Tereyağını da ekleyip yoğuralım.
- Streçleyip 40dakika mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
- Elinizle bastırarak az tereyağı ile açın içine peynir koyup kenarlarını içe gerçek kapatıp saralım yağlı kağıt serilmiş.
- Fırın tepsisine dizip 20dakika tepsi mayası yapalım.
- Akabinde yumurta ile sütü düzgünce çırptıktan sonra üzerine sürüp susam serpelim.
- 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun teşekkür ederim
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.