
Pamuk Muffin Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 çimdik tuz
- Aldığı kadar un
- Yeteri kadar damla çikolata
Pamuk Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sırasıyla sıvı yağ, süt, tuz, alabildiği kadar un ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar tekrar tekrar çırpalım.
- Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip az biraz daha çırpalım.
- Muffin kaplarına yarıdan biraz fazla olacak biçimde hisse edelim (Bu ölçülerle 12 muffin çıkıyor)
- Üzerine 2, şer tatlı kaşığı damla çikolata serpelim.
- Muffinleri bekletmeden, evvelce fanlı ayarda ısıtılmış 180 derecede 20 dakika kadar pişirelim. Pişirme müddetini fırınınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Ortada kürdan testiyle piştiğini denetim edebilirsiniz. Kızaran pamuk üzere keklerimiz biraz soğuduktan sonra servise hazır. ????