iltasyazilim
FD Üye
Pamuk Gibi Yumuşak Mayalı Yoğurtlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı yoğurt (oda ısısında)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*2 yumurta (sarılar üzeri için)
*4 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un (200 ml’lik bardakla 5,56 bardak civarı)
Üzeri için;
*Ayırdığınız yumurta sarıları
*Çörek otu
*Susam (isteğe bağlı)
Pamuk Gibi Yumuşak Mayalı Yoğurtlu Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Ilık su, toz şeker ve mayayı yoğurma kabına alın
*İyice karıştırıp, üzerini kapatın ve ön mayalama için yaklaşık 10 dakika dinlendirin
*Köpük köpük olan mayaya diğer malzemeleri ilave edip, aldığı kadar unla yumuşak kıvamda olacak şekilde iyice yoğurun
*Üzerini streç folyoyla kapatıp, temiz bir bezle örtün ve mayalanması için yaklaşık yarım saat dinlendirin
*Mayalanan hamurdan parçalar kopartıp, yuvarlayın
*Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpiştirin
*Ardından tepsi mayası için 45 dakika dinlendirin
*Mayalanan poğaçaları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
*Daha yumuşak olmasını isterseniz poğaçalar fırından çıkar çıkmaz üzerini temiz bir bezle örtün ve soğuduktan sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı yoğurt (oda ısısında)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*2 yumurta (sarılar üzeri için)
*4 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un (200 ml’lik bardakla 5,56 bardak civarı)
Üzeri için;
*Ayırdığınız yumurta sarıları
*Çörek otu
*Susam (isteğe bağlı)
Pamuk Gibi Yumuşak Mayalı Yoğurtlu Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Ilık su, toz şeker ve mayayı yoğurma kabına alın
*İyice karıştırıp, üzerini kapatın ve ön mayalama için yaklaşık 10 dakika dinlendirin
*Köpük köpük olan mayaya diğer malzemeleri ilave edip, aldığı kadar unla yumuşak kıvamda olacak şekilde iyice yoğurun
*Üzerini streç folyoyla kapatıp, temiz bir bezle örtün ve mayalanması için yaklaşık yarım saat dinlendirin
*Mayalanan hamurdan parçalar kopartıp, yuvarlayın
*Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpiştirin
*Ardından tepsi mayası için 45 dakika dinlendirin
*Mayalanan poğaçaları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
*Daha yumuşak olmasını isterseniz poğaçalar fırından çıkar çıkmaz üzerini temiz bir bezle örtün ve soğuduktan sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.