
Pamuk Gibi Tam Kıvamlı Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 7,5 su bardağı un
- Yumurta sarısı
- Susam
Pamuk Gibi Tam Kıvamlı Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt su şeker ve mayayı güzelce çırpıp 5 dakika dinlendiriyoruz.
- Sonrasında iki yumurtanın akını ve yağımızı ilave ediyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.
- Tuzu ilave edip unumuzu kontrollü bir şekilde ilave edip yoğurmaya başlıyoruz yumuşak bir hamur elde edince üzerini güzelce kapatıp 50 55 dk mayalandırıyoruz.
- Bu süreç bittiğinde hamurumuzu bezelere bölüyoruz her bezeden iki parça kesip uzunlamasına ince çubuk şekli veriyoruz.
- Daha sonra bu ince çubuk şeklini verdiğimiz 2 hamuru uçlarından birleştirip üst üste çevirerek örgü şeklini verelim ve en sonunda iki ucunuda birleştirelim.
- Bu işlemi yaparken ellerimiz yağlı olsun hamurumuz elimize yapışmaması için.
- Tepsiye dizip 15 dk daha üstü kapalı dinlendirelim.
- Ayırdığımız yumurta sarılarını üzerine sürüp biraz çörek otu serpiştirip 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim, herkesin fırını farklı olduğu için dikkatli pişirelim benim ki 40 dakikada kızardı. Şimdiden afiyet olsun ????
Pamuk Gibi Tam Kıvamlı Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı