Pamuk Üzere Sakallı Poğaça (Tam Ölçüsüyle) Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket instant maya
- 3-4 çorba kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
- 6 su bardağı+1 çorba kaşığı un (elenmiş)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- Labne peyniri
- İnce rendelenmiş kaşar peyniri
- İnce kıyılmış maydanoz
Pamuk Üzere Sakallı Poğaça (Tam Ölçüsüyle) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle geniş bir kaba maya, şeker, ılık süt ve ılık suyu ekleyip, karıştıralım.
- Daha sonra yumurta akı, sıvı yağ ve mahlebi ekleyip, karıştıralım.
- Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek kaşıkla elimizle yoğuracak kıvama gelene kadar karıştıralım. Unu eklerken tuzunuda ekleyelim.
- Hafif elimize yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Tezgaha un serip hamurumuzu toparlayalım ve biraz unladığımız kaba yerleştirelim.
- Üzerini streçleyelim. Bir örtüye saralım sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalandıralım.
- Mayalanan hamurun elimizle gazını alıp biraz toparlayalım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp, elimizi hafif unlayarak yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir halde yerleştirelim.
- Üzerine bir bez örtüp en az 15-20 dakika daha tepsi mayası verelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, evvelce ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Poğaçaları fırından çıkartıp soğuyunca ortalarını ortadan keselim.
- Ortalarını bir ölçü labne peyniri sürelim. Biraz da ağız kısmına sürüp, rendelenmiş kaşar peynirine ve ince kıyılmış maydanoza bulayalım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.