
Pamuk Gibi Kruvasan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta (Sarısı üzerine)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Peynir (Dilediğiniz)
Pamuk Gibi Kruvasan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, süt maya ve şekeri kabımıza alıp karıştırıyoruz. Beş dakika kadar bekletiyoruz. Üzerine un hariç diğer malzemeleri katıp karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamuru bekletmeden tezgaha alıp 12 bezeye ayırıyoruz. İlk bezeyi unlanmış tezgahta servis tabağı büyüklüğünde açıp tereyağından sürüyoruz.
- Diğer bezelerimizi de aynı şekilde yapıp tereyağı sürüp üst üste koyuyoruz, 6. Katını üstüne koyunca tereyağı sürmüyoruz. Diğer 6 bezeyide aynı bir önceki gibi yapıp hazırlıyoruz. Yani 6 şar katlı iki ayrı bölüm oluşuyor.
- İlk yaptığımız beze katmanını alıp 50-60 cm çapında yavaşça oklava yardımıyla açıp 12 ye yada 16 ya dilimleyip uç kısmına peynir koyup sigara böreği gibi sarıp tepsiye diziyoruz. Ben 16 ya dilimlemeyi tercih ediyorum.
- Diğer beze katmanımızı da aynı şekilde yapıyoruz. Tepside 20 dakika mayalandırıp yumurta sarısını sürün.
- 180 derecede ısınmış fırında kontrollü olarak kızarana kadar pişiriyoruz. Bu ölçülerle iki tepsi poğaçamız oldu. Miktarı artırıp azaltabilirsiniz. Misss gibi poğaçalarımız hazır afiyet olsun ????.